top of page
  • Ellen Karlsson

Bröllopsblommor i säsong: bra för både stämningen och plånboken.

Att välja blommor som är i säsong för ditt bröllop är ett utmärkt sätt att skapa en vacker och autentisk atmosfär. Blommor i säsong är inte bara mer tillgängliga - de är också fräschare och mer prisvärda. I det här blogginlägget kommer jag att ge dig tips på blommor som är i säsong för varje månad, så att du kan skapa en oförglömlig brudbukett eller blomsterdekoration som passar perfekt till din bröllopsdag - oavsett när på året den är.


brudbukett, bröllopsblommor

Januari:

Välkomna det nya året och vintermånaden med blommor som rosor, ranunkler och anemoner. Deras mjuka färger som vita, kräm och pastellrosa ger en elegant och romantisk känsla till bröllopet.

Februari:

Februari är månaden för kärlek och passion. Välj röda eller rosa blommor som tulpaner, nejlikor och liljor för att skapa en romantisk atmosfär. Glöm inte bort de vackra blommorna i färgen lavendel för att ge en touch av subtil elegans.

Mars:

När våren närmar sig blir det dags att välkomna de första vårblommorna. Tänk på narcisser, hyacinter och vackra blommande körsbärsträd för att ge en frisk och livlig känsla till ditt bröllop.

April:

April är månaden då naturen börjar blomstra ordentligt. Satsa på blommor som pioner, liljekonvaljer och ranunkler i mjuka pastellfärger som rosa, lavendel och kräm för att skapa en drömliknande stämning.

Maj:

Med vårens fulla blomstring är maj den perfekta månaden för att använda pioner, rosor och hortensior med all sin prakt. Deras färgrika och frodiga blommor ger en elegant och romantisk känsla till bröllopet.

Juni:

Sommarbröllop kan innehålla blommor som solrosor, dahlia och lavendel. Deras ljusa och glada färger förmedlar en varm och solig atmosfär. Tänk tema blomsteräng.

Juli:

Juli är månaden för en överflödande blomsterprakt. Utmana med exotiska blommor som orkidéer, strelitzior och hibiskus för att skapa en unik och levande bröllopsdekoration.

Augusti:

För att fånga sensommarens skönhet kan du välja blommor som solrosor, dahlior och krysantemum i varma nyanser av gult, orange och rött. Dessa blommor kommer att lysa upp din ceremoni och mottagning.


September

När hösten börjar komma är det dags att använda blommor som ger en känsla av övergång mellan sommar och höst. Tänk på blommor som ljung, äppelblommor och amaryllis i färger som lila, vit och rosa för att skapa en elegant höststämning.

Oktober:

För att härma höstens färgpalett kan du använda blommor som nejlikor, chrysanthemum och asters i djupa färger som röd, orange och burgundy. Dessa blommor ger en varm och mysig atmosfär.

November:

När kylan börjar smyga sig på kan du välja blommor som rosor, eukalyptus och calla för att skapa en elegant och sofistikerad känsla. Deras mjuka färger som vit, creme och grön kommer att bidra till en lugn stämning.

December:

Fira vinterens ankomst med blommor som amaryllis, julstjärnor och mistel. Deras starka färger som rött och vitt kommer att ge en festlig atmosfär till ditt bröllop.


Att välja bröllopsblommor i säsong är ett klokt val för att skapa en naturlig och vacker atmosfär på din stora dag. Genom att använda blommor som är i säsong för varje månad kan du vara säker på att dina blommor är fräscha, prisvärda och tillgängliga. Låt naturens skönhet och årstidens färger inspirera dig när du väljer blommor till ditt bröllop och skapa en minnesvärd blomsterprakt som kommer att förtrolla både dig och dina gäster.

Коментарі


bottom of page