top of page
  • Ellen Karlsson

Inspiration från bröllop på Bjärka-Säby slott, Östergötland

I mitten på juli fick jag fotografera ett fantastiskt fint bröllop på Bjärka-Säby utanför Linköping. Felicia och Fredrik fick äntligen säga ja till varandra. Här fotograferar jag mer än gärna fler gånger, så om ni planerar att gifta er här får ni mer än gärna höra av er!


Förberedelser i flygeln vid gamla slottet, Bjärka-Säby

Dagen började med förberedelsefotografering i flygeln vid gamla slottet. Klänningen skulle på och ringarna skulle förevigas på bild. Det här är en så mysig stund som jag verkligen rekommenderar att föreviga på bild.


Vigsel under ekarna i fårhagen, Bjärka-Säby

Ja ni hör ju hur mysigt det låter och precis så mysigt var det. Det var så känslosamt och inte ett öga var torrt.


Inspiration - porträtt i fårhagen och vid nya slottet

Efter vigseln var det dags för porträtt. Vi använde oss av mycket rörelse och blandade det med några stillastående poser. Det är ett bra sätt att få brudparet att slappna av. Hur vackert är det inte med nya slottet i bakgrunden?


Middag i magasinet och kvällsbilder

Efter ett härligt mingel med många kramar och skratt var det dags för middag i vackra magasinet. Vilken lokal!! Brudparet hade valt att ha runda bord, vilket är min personliga favorit, dels för att det är trevligt, men framförallt för att det är lättare för mig som fotograf att röra mig runt i lokalen med den placeringen.


Efter förrätten och några tal passade vi på att gå ut och ta några sista porträtt i det mjuka kvällsljuset. Det blir så otroligt fina bilder lite senare på kvällen! Det är en stark rekommendation - be er toastmaster lägga in en paus på 15 minuter under middagen för att hinna gå ut och fota några sista bilder. Ni kommer inte ångra det!


Comments


bottom of page