top of page
  • Ellen Karlsson

Planera ert bröllop smart, gör en prioriteringslista för att hålla budget! Med nedladdningsbar fil.

Ska ni börja planera bröllop men inte vet var ni ska börja? Då har jag ett tips till er. Börja med att göra en tydlig prioriteringslista! Med en prioriteringslista undviker ni onödigt tjafs om kostnader senare i planeringen och framförallt ökar det chansen för att ni ska hålla budget.


Glöm inte ladda ned mallen för prioriteringslistan i slutet av inlägget!


Budget, hur mycket pengar har vi?

Det kan vara svårt att veta i vilken ände man ska börja planera sitt bröllop. Många vill gärna dyka in på detaljerna direkt och det förstår jag verkligen. Men för att ha en chans att hålla budget behöver ni börja i rätt ände och planera smart. Det viktigaste innan ni börjar planera detaljer och boka leverantörer är att göra en budget, oavsett om ni tänkt lägga 16 000 kr eller 600 000 kr på ert bröllop. Hur mycket pengar kan ni lägga totalt på ert bröllop och vilka delar ska ni lägga mest pengar på?


Ni är två personer som troligtvis prioriterar saker i livet olika och de olika delarna av bröllopet är troligtvis inget undantag. För att minska risken att kostnaden för ert bröllop drar iväg alldeles för mycket behöver ni gemensamt komma dram till vilka delar ni vill prioritera att lägga pengar på. Ett bra sätt är att först göra en varsin prioriteringslista, oberoende av varandras listor.


Rangordna och var lyhörd.

Rangordna de olika posterna ex. med en skala från 1-5 på varsitt håll. Sätt er sedan ner tillsammans och jämför era prioriteringar med varandra. Här är det jätteviktigt att vara lyhörd för varandras åsikter och prioriteringar. Sammanställ era prioriteringar för att gemensamt försöka komma fram till vad ni som par prioriterar att lägga pengarna på.


Exempel på kostnadsposter:

vigsellokal, festlokal, fotograf, videograd, band/DJ, mat, dryck, tårta, serveringspersonal, klädsel, transport för brudpar och ev. gäster, dekoration, bukett och övriga blommor, ljussättning, ljudanläggning, trycksaker, ringar, övriga smycken, hår/make up, övernattning, bröllopsresa, marskalkar/tärnor, morgongåva.Ladda ned en mall för prioriteringslista här:Prioriteringslista mall Fröken Fotografi
.pdf
Ladda ner PDF • 2.43MB
Comments


bottom of page