top of page
  • Ellen Karlsson

Regn på bröllopsdagen, 8 tips

En av de vanligaste farhågorna hos brudpar är att det är regn på bröllopsdagen. Let´s face it, vi bor i Sverige och det finns därmed en (stor?) risk att det kommer regn på er bröllopsdag. Här listar jag 8 tips på vad ni kan göra och tänka på.


regn på bröllop, bröllop Borensberg, bröllop Östergötland, bröllopstips, first look, bröllopsfotograf Östergötland


1. Ni blir gifta ändå: Är det något jag verkligen vill skicka med är det att vädret inte avgör om ni blir gifta eller inte. Inte heller om ni får en bra dag eller inte. Om det regnar, försök ta det med en klackspark och gör det bästa av situationen. Har ni dessutom planerat ordentligt för hur ni ska göra om det regnar blir det mycket enklare att hantera situationen om den uppstår.


2. Investera i vackra paraplyer: If life gives you lemons... make lemonade! Investera i vackra genomskinliga paraplyer. De skyddar er inte bara mot regnet, utan bidrar dessutom till en mysig känsla i bilderna. Det borde säga sig självt, men undvik absolut alla skrikiga färger och stora logotyper. Ljuset som kommer genom paraplyet färgar era ansikten i samma färg som paraplyet. Undvik också svarta paraplyer, eftersom de skuggar ansiktet på personen under. Personligen rekommenderar jag genomskinliga paraplyer, men vita går också bra. Jag har alltid med två genomskinliga paraplyer till mina brudpar, men om ni vill köpa egna eller köpa fler till ert brudfölje hittar ni fina och prisvärda genomskinliga paraplyer HÄR. Fina vita paraplyer finns HÄR.

3. Håruppsättningen: Generellt påverkas utsläppt hår mer av regn. Överväg därför att ha en heluppsättning eller åtminstone en halvuppsättning.

4. Anpassa fotograferingen: En erfaren bröllopsfotograf ser alltid till att göra upp en plan B tillsammans med er. Om er bröllopsfotograf inte har pratat med er om detta, se till att lyfta det på nästa möte. Gör upp en plan för hur ni ska göra om det regnar lite, mycket och massor. Om det ser ut att kunna bli mycket regn och det är viktigt för er att vara torra och rena till vigseln, men ändå vill ha fotograferingen utomhus, rekommenderar jag att fota porträtten efter vigseln. Regn, rörelse och avslappnade bilder är ofta svårt att kombinera med rena och torra kläder.


5. Skor: Tänk till ordentligt på vilka skor du ska ha under klänningen. Kanske kan du hitta snygga, bekväma, stängda skor? Annars kan du ofta ha ex. gympaskor under fotograferingen om du har en lång klänning och bara byta till snyggskorna innan vigseln.


regn på bröllop, bröllop Östergötland, bröllopstips, bröllopsfotograf Östergötland, bröllop Småland, bröllopsfotograf Småland

6. Klänningen: En lång klänning med långt släp är jättefint. Men om regnet öser ner får du räkna med att du kommer kunna vrida ur klänningen för att den blir så blöt. Vissa klänningsmodeller har en avtagbar del som gör att klänningen kan bli kortare - kan vara värt att kolla upp.

7. Tänk på gästerna: Om ni har en utomhusvigsel behöver ni också tänka på era gäster. Ska ni sätta upp tält? Dela ut paraplyer (också gärna genomskinliga för bildernas skull)?

8. Dekorationerna: Tänk till kring vilka dekorationer ni ska ha om ni planerar en utomhusvigsel. Vissa dekorationer klarar regn mycket bättre än andra.


Regn på bröllopsdagen behöver absolut inte bli en katastrof. Titta bara så mysiga bilderna blir med regn och fina paraplyer. Det viktigaste är att ni inte stoppar huvudet i sanden och hoppas på sol, utan att ni faktiskt planerar för hur- och vad ni ska göra om regnet öser ner på er bröllopsdag.

Comments


bottom of page